Onzekere tijden

Al weken houden we het nieuws in de gaten, met name de vele persconferenties en houden we hoop op versoepelingen om het vieren van carnaval nog enigszins mogelijk te maken. Gezien het feit dat optochtdeelnemers vaak lange tijd voor carnaval al voorbereidingen aan het treffen en/of aan het bouwen zijn, was het nodig om hierin tijdig duidelijkheid te verschaffen. Dit hebben we dan ook in gezamenlijk overleg met de 4 andere kerkdorpen gedaan om zo een gezamenlijke lijn te trekken in het besluit om de optochten niet door te laten gaan in de gehele gemeente Rucphen. Het besluit viel ons zwaar, daar dit weer al het tweede seizoen het geval is.

Met het wegvallen van zowel de lichtjesoptocht alsook de grote optocht zien we onze grootste evenementen in rook opgaan. Daarnaast was dat al het geval met het Boerkusfestijn en het Gemeentelijke Prinsenbal en hebben we ook diverse andere feestelijkheden al zien annuleren.

Tot op vandaag blijft het onzeker wat er mogelijk gaat zijn tijdens carnaval, hoewel bij ons de meeste hoop ondertussen wel vervlogen is.

We staan in nauw contact met de gemeente en onze residentie café-zaal de Kwast en zullen de komende 3 weken cruciaal zijn met wat er tijdens carnaval mogelijk is. Hiermee bedoelen we eventuele moederkusballen vooraf carnaval en met carnaval zelf. De sleuteluitreiking vindt ook dit jaar niet bij de Gemeentehuis plaats maar is er een alternatief bedacht dat de burgemeester de 5 kerkdorpen zelf bezoekt om de sleutel uit te reiken op carnavalszaterdag. Over de verdere invulling van die dag, met name voor de kinderen, zijn we nog in beraad en zullen we dit tijdig via onze social media kanalen berichten. Verder zijn er een aantal activiteiten waar we normaal gesproken ‘te gast zijn’; ook dit zal afhangen hoe de covid-vlag rondom die activiteit er dan bijhangt.  

Zoals gezegd, valt het ons zwaar maar zijn we overgeleverd aan de besluiten van het kabinet.

Laten we hopen dat er snel een einde komt aan de pandemie en dat we het volgend seizoen zoals vanouds kunnen vieren en beleven.

Voor nu, stay safe en tot ziens!

John Boeren, voorzitter Stichting Carnaval de Heikneuters

Reacties zijn gesloten.