Afsluitend woordje van de voorzitter

Het nieuwe motto is bekend; “We draoje dur”. Heel toepasselijk voor deze tijd en een motto waar je best wat mee kunt. De verkiezing van het motto is vaak een van de laatste dingen in de carnavalsperiode waarmee we de periode afsluiten door nog 1x een (after-)party te organiseren. Dat liep dit jaar heel anders, eerst gooide de storm roet in het eten, nu het virus. Wie had kunnen bedenken dat we uiteindelijk alles hebben moeten afblazen. 28 maart zouden we alles nog eens dunnetjes overdoen, hopelijk op beter weer.
Met gemengde gevoelens kijk ik daarom terug op die mooie zonnige zaterdag. Enerzijds lekker om buiten te zijn in de tuin en omgeving, anderzijds redelijk sip omdat het een prachtige dag was geweest voor de grote optocht. Nog niet te spreken over bijbehorende party. Hele vreemde gewaarwording dat een carnavalsseizoen zo abrupt en onverwacht tot een einde komt. Misschien bij dezen en genen is carnaval ook al wat vervaagd inmiddels. Niet gek op zich, met zulk weer en met de start van de lente beginnen nu eenmaal andere verlangens de kop op te steken. Maar goed, dat ter zijde. We nemen ons verlies maar en realiseren onszelf maar hoe vergankelijk alles kan zijn in het leven.

Grote Optocht 2020 Heikneuterslaand mocht helaas niet zo zijn. Gelukkig hebben sommige kleine wagens en loopgroepen toch nog hun prachtige creaties kunnen laten zien, tijdens de moederkusballen en verlichte optocht. Geweldig om te zien wat voor creaties er waren, waar we als dorp toch wel erg in uitblinken en wij als stichting bijzonder trots op zijn. We benijden de organisatoren van de moederkusballen niet, om daar keuzes uit te moeten maken wie welke prijs wint. Bijna een onmogelijk zaak!
Dan het vele werk wat verricht werd voor het bouwen van de grotere wagens. Hoe wrang is dit om uiteindelijk je bouwwerk in de schuur te moeten laten staan! Dat was dan ook een van de redenen waarom we gekozen hadden voor het verplaatsen van de optocht i.p.v. het annuleren ervan of in afgeslankte vorm door te laten gaan, later in de carnavalsweek. Helaas…..

Wij kijken weer al uit naar het seizoen 2021 waar we hopelijk wel weer kunnen genieten van al die creaties. Wat dat betreft blijft mijn oproep dan ook staan aan iedereen om die stoet met creaties nou eens te langer te maken. Zou toch leuk zijn en een opsteker zijn voor het Willebrordse carnaval. Dus kom op mensen, haal dat gereedschap maar alvast te voorschijn, er is nu tijd genoeg om iets te maken!

Langs deze weg wil ik IEDEREEN bedanken die op wat voor manier dan ook zijn bijdrage heeft geleverd aan het afgelopen carnaval seizoen. Zijn er teveel op om te noemen en mag ik zeker ons eigen clubje niet vergeten die veel werk heeft verricht om alles mogelijk te maken!

Verder wens ik iedereen veel goeds en een goede gezondheid toe in deze moeilijke periode en tot de volgende keer,
ALAAF!!
John Boeren

Reacties zijn gesloten.